icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΘΕΡΑΠΕΙΕΣ ΒΛΕΦΑΡΩΝ

Τα μάτια και το βλέμμα είναι καθοριστικά στην εμφάνιση ενός ανθρώπου. Για το λόγο αυτό οι θεραπείες ανανέωσης του βλέμματος και των βλεφάρων έχουν ιδιαίτερη βαρύτητα και σημασία. Στη σύγχρονη δερματολογία υπάρχει μια πληθώρα επιλογών λιγότερο ή και περισσότερο επεμβατικών για να το επιτύχουμε αυτό.

Οι ρυτίδες στο βλέφαρο και στο μάτι της χήνας, η βλεφαρόπτωση, η δερματοχάλαση του βλεφάρου,  το οίδημα και οι σακούλες κάτω από τα μάτια, οι μαύροι κύκλοι, τα ξανθελάσματα και το άδειασμα που προκύπτει στο άνω βλέφαρο με τα χρόνια ή μετά από μια επιθετική βλεφαροπλαστική είναι στόχοι των θεραπειών μας. Όλα αυτά τα επιτυγχάνουμε με ασφάλεια και φυσικό αποτέλεσμα χωρίς παρενέργειες όπως εκτρόπιο ή και εντρόπιο.

Βοτουλινική τοξίνη

Η χρήση βοτουλινικής τοξίνης είναι η πλέον συχνή μέθοδος πρόληψης, εξάλειξης ή μείωσης των ρυτίδων κυρίως στο έξω πλάι του ματιού, το λεγόμενο πόδι της χήνας. Είναι μια γρήγορη και ασφαλής μέθοδος όπου η μείωση της κίνησης του σφιγκτήρα μυ των βλεφάρων ξεκουράζει το υπερκείμενο δέρμα και οδηγεί στην εξάλειψη των ρυτίδων. Γενικά αποφεύγουμε τη χρήση του φαρμάκου πιο κεντρικά στο κάτω βλέφαρο καθώς η μείωση της κινητικότητας και των συσπάσεων του μυ εκεί μπορεί να οδηγήσει σε μειωμένη παροχέτευση της λέμφου και την δημιουργία οιδημάτων. Το αποτέλεσμα κρατάει κάποιους μήνες και η επανάληψη του μεγιστοποιεί το αποτέλεσμα.

Χρήση λέιζερ για ανάπλαση και σύσφιξη των βλεφάρων

Μια πολύ αποτελεσματική και εντελώς αναίμακτη μέθοδος ανάπλασης και σύσφιξης της περίσσειας του δέρματος (δερματοχάλαση βλεφάρου) επιτελείται με τη χρήση λέιζερ. Για μέγιστα αποτελέσματα κάνουμε πρώτα τοπική αναισθησία στην περιοχή και στη συνέχεια με τις κατάλληλες παραμέτρους και τα κατάλληλα περάσματα ερεθίζουμε την περιοχή θερμικά. Η διαδικασία μετά την αναισθητοποίηση είναι ανώδυνη και επίσης δεν έχει πόνο κατά την αποθεραπεία. Όμως τις επόμενες ημέρες υπάρχει οίδημα στο βλέφαρο και ξεφλούδισμα. Το αποτέλεσμα είναι ορατό και μετά από μια συνεδρία και μπορεί να είναι συγκρίσιμο με μια ήπια βλεφαροπλαστική μείωσης της περίσσειας του δέρματος είτε στο άνω, είτε στο κάτω βλέφαρο πάντα σε κατάλληλο περιστατικό. Επίσης δεν αφήνει καθόλου ουλές.

Μείωση της περίσσειας του δέρματος με βλεφαροπλαστική

Σε ορισμένες περιπτώσεις  όπου η δερματοχάλαση του βλεφάρου (οι ασθενείς την αποκαλούν βλεφαρόπτωση)  είναι έντονη, μπορεί να γίνει μείωση της περίσσειας με τοπική αναισθησία. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η σωστή επιλογή του περιστατικού. Τα ράμματα αφαιρούνται στη μια εβδομάδα και στόχος μας είναι πάντα ένα φυσικό και μετρημένο αποτέλεσμα.

Χρήση υαλουρονικού και λίπους κάτω από τα βλέφαρα

Η έγχυση filler κάτω από το κάτω βλέφαρο στη γραμμή δακρύων μπορεί να έχει ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα στο να μειώσει την εικόνα του οιδήματος κάτω από τα μάτια, τις λεγόμενες σακούλες. Αυτό συμβαίνει γιατί πέρα από το τι συμβαίνει στο κάτω βλέφαρο συχνά συνυπάρχει και απώλεια όγκου κάτω από αυτό.

Βάζοντας το filler στο σωστό σημείο και με τη σωστή ποσότητα μπορούμε να ανυψώσουμε λίγο την περιοχή αυτή κάτω από τη σακούλα και έτσι να μειώσουμε την ανισορροπία αυτή και να κάνουμε λιγότερο εμφανείς τις σακούλες. Το αποτέλεσμα κρατάει για μεγάλο χρονικό διάστημα μια και δεν υπάρχει ιδιαίτερη κινητικότητα στο σημείο αυτό. Η σωστή επιλογή περιστατικού είναι καθοριστική σε αυτό και το λίπος έχει πάντα το πιο φυσικό και μακροπρόθεσμο αποτέλεσμα. Σε μικρή ποσότητα το υαλουρονικό έχει επίσης πολύ φυσικό αποτέλεσμα και είναι γρήγορο και εύκολο στην τοποθέτηση.

Αντιμετώπιση ξανθελασμάτων

Τα ξανθελάσματα είναι η εναπόθεση χοληστερίνης κάτω από το δέρμα στα βλέφαρα. Εμφανίζονται τόσο σε ασθενείς με αυξημένα επίπεδα χοληστερίνης όσο και σε ανθρώπους με φυσιολογικά επίπεδα. Δυστυχώς πάντα υπάρχει η πιθανότητα υποτροπής και νέας εναπόθεσης. Για το λόγο αυτό συνήθως τα αντιμετωπίζουμε με τη χρήση λέιζερ και τον καυτηριασμό τους και όχι με την αφαίρεση τους, καθώς εάν υποτροπιάσουν αφού τα αφαιρέσουμε και συνεπώς έχουμε μειώσει την περίσσεια δέρματος στην περιοχή, μπορεί να έχουμε δυσκολίες στην αντιμετώπιση της υποτροπής.

Άδειασμα άνω βλεφάρου – Hallow eyes

Τα άνω βλέφαρα με το γήρας κάποιες φορές χαρακτηρίζονται από πληρότητα και χαλάρωση του υπερκείμενου δέρματος και κάποιες φορές από απώλεια όγκου πίσω από αυτά και μια εικόνα ‘αδειάσματος’. Αυτό μπορεί να προκληθεί και από μια πολύ επιθετική βλεφαροπλαστική.

Μια νέα και πολύ ωραία αντιμετώπιση του προβλήματος είναι αυτή της έγχυσης ειδικού υαλουρονικού οξέως πίσω από το άνω βλέφαρο, που οδηγεί σε ένα πιο νεανικό βλέμμα με μεγαλύτερη πληρότητα. Μάλιστα έχει δειχθεί ότι το αποτέλεσμα στο σημείο αυτό κρατάει πάνω από 1 ίσως και 2 χρόνια. Γίνεται με συγκεκριμένη τεχνική που έχει περιγραφεί στη διεθνή βιβλιογραφία, με τη χρήση κάνουλας και τοπικής αναισθησίας στο σημείο της εισόδου.

Μαύροι κύκλοι και μεσοθεραπεία βλεφάρων

Οι μαύροι κύκλοι είναι ένα πρόβλημα που απασχολεί όχι μόνο ηλικιωμένους αλλά και νέα άτομα, ενώ συχνά υπάρχει κληρονομικότητα. Ένα μέρος τους προβλήματος είναι η λέπτυνση του δέρματος που οδηγεί στο να φαίνεται το υποκείμενο αγγειακό δίκτυο με μια σκούρα – μωβ χροιά. Η χρήση μεσοθεραπείας μπορεί να βοηθήσει τόσο με την αποιδηματική της δράση, όσο και με την θρέψη και την πάχυνση του δέρματος. Για τα βέλτιστα αποτελέσματα απαιτούνται τουλάχιστον 2-3 συνεδρίες ενώ μπορεί να γίνει στη συνέχεια συντήρηση του αποτελέσματος.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ