icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΣΥΣΦΙΞΗ RF

Οι ραδιοσυχνότητες (radio-frequency RF) είναι μια μη ορατή μορφή ενέργειας στο ηλεκτρομαγνητικό φάσμα. Τα μηχανήματα που εκπέμπουν την ενέργεια αυτή είναι πολύτιμα στη σύσφιξη του δέρματος χωρίς πόνο και χωρίς καθόλου αποθεραπεία. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία, όπου η ενέργεια επιδρά στο βαθύτερο δέρμα προκαλώντας εναλλασσόμενη κίνηση μορίων νερού. Η επακόλουθη θερμική ενέργεια από αυτήν την κίνηση οδηγεί σε ερεθισμό των ινοβλαστών και στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η ανάπλαση του κολλαγόνου και του δέρματος οδηγεί σε σύσφιξη του δέρματος. Ακριβώς επειδή είναι μια μη επεμβατική μέθοδος απαιτείται και ένας ικανός αριθμός συνεδριών για να επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα. Επίσης, σημαντικό είναι το πόση απόσταση θα έχουν οι συνεδρίες μεταξύ τους. Είναι ιδανική μέθοδος ανάπλασης και σύσφιξης δέρματος που έχει χαλαρώσει λόγω ηλικίας, αλλά και λόγω έκθεσης στον ήλιο και ελάστωσης, ακόμα και καπνίσματος. Επίσης οδηγεί και σε μια βελτίωση στην όψη της κυτταρίτιδας, αν και στο ιατρείο μας έχουμε εξειδικευμένο μηχάνημα κρουστικών υπερήχων για το πρόβλημα αυτό με το οποίο μπορεί να συνδυαστεί άριστα στην ίδια συνεδρία.

Πώς γίνεται η εφαρμογή της Συσφιξης με Ραδιοσυχνότητες RF;

Πριν την εφαρμογή η περιοχή καθαρίζεται και απλώνουμε ένα υδάτινο τζέλ που επιτρέπει την καλύτερη επαγωγή της ενέργειας. Στη συνέχεια επιλέγουμε την κατάλληλη κεφαλή για την περιοχή. Κατά τη συνεδρία που ακολουθεί η εκπαιδευμένη χειρίστρια περνάει πολλές φορές την κεφαλή με κυκλικές κινήσεις πάνω από την επιφάνεια του δέρματος ανεβάζοντας σταδιακά τη θερμοκρασία. Η θερμοκρασία ελέγχεται με ειδικό υπέρυθρο θερμόμετρο και ποτέ δεν ξεπερνάει τους 43 βαθμούς κελσίου συνεπώς η διαδικασία είναι εντελώς ανώδυνη. Η κάθε περιοχή πρέπει να δουλευτεί για τουλάχιστον 20-30 λεπτά ανά συνεδρία. Στη συνέχεια το τζέλ καθαρίζεται και μπορείτε να επιστρέψετε στις καθημερινές σας ασχολίες. Η επόμενη συνεδρία συνήθως γίνεται σε μια εβδομάδα ενώ τουλάχιστον 8 συνεδρίες απαιτούνται για βέλτιστα αποτελέσματα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζονται οι ραδιοσυχνότητες RF;

Οι συχνότερες εφαρμογές γίνονται στους μηρούς και γλουτούς, αλλά και στην κοιλιά. Όμως ουσιαστικά μπορούν να εφαρμοστούν ουσιαστικά σε όλες τις περιοχές του σώματος, όπως και στους βραχίονες αλλά και στο κατώτερο πρόσωπο με ειδική μικρή κεφαλή.

Είναι όλα τα μηχανήματα ίδια;

Σε γενικές γραμμές οι ραδιοσυχνότητες χωρίζονται σε μονοπολικές και διπολικές. Στα μονοπολικά μηχανήματα η ενέργεια εισχωρεί βαθύτερα, αλλά καθώς δεν έχει συγκεκριμένη πορεία (μεταξύ 2 πόλων/ηλεκτροδίων) διαχέεται περισσότερο και έτσι ένα μέρος της ενέργειας αυτής χάνεται. Αντίθετα στις διπολικές η ενέργεια φεύγει από τον ένα πόλο (ηλεκτρόδιο) περνά μέσα από την επιδερμίδα και το άνω χόρια και κατευθύνεται προς τον άλλο πόλο. Είναι μια πιο ελεγχόμενη μέθοδος με ομοιόμορφη κατανομή ενέργειας, όπου όμως δεν φτάνει αρκετά βαθιά για το μέγιστο αποτέλεσμα. Είναι δηλαδή μια πιο επιφανειακή εφαρμογή.

Το μηχάνημα που έχουμε έχει μια πατενταρισμένη μοναδική τεχνολογία που του επιτρέπει να συνδυάσει και το μεγαλύτερο βάθος των μονοπολικών αλλά και τον έλεγχο και την ομοιομορφία στην κατανομή της ενέργειας των διπολικών. Κατά βάση είναι ένα πολύ-πολικό μηχάνημα. Η τοποθέτηση περισσότερων ηλεκτροδίων το ένα δίπλα στο  άλλο στην κεφαλή που έρχεται σε επαφή με το δέρμα, προκαλεί τη δημιουργία παράλληλων κυμάτων που κατευθύνονται μεταξύ των διαδοχικών ηλεκτροδίων. Τα κύματα που προέρχονται από τα 2 ηλεκτρόδια που βρίσκονται στην περιφέρεια (πιο έξω δηλαδή) ωθούνται βαθύτερα στο δέρμα από τα κύματα που βρίσκονται πιο μέσα και ταξιδεύουν μεταξύ των πιο κεντρικών ηλεκτροδίων. Αυτό συμβαίνει με την ίδια λογική που δυο ομώνυμοι πόλοι ενός μαγνήτη απωθούνται μεταξύ τους. Με τον τρόπο αυτό συνδυάζουμε τις καλύτερες ιδιότητες και των δυο ειδών μηχανημάτων και έτσι μπορούμε να έχουμε μέγιστα αποτελέσματα και σε λιγότερες συνεδρίες.  

Συνδυασμός RF με άλλες μεθόδους

Εξαιρετικά πραγματικά αποτελέσματα έχουμε με τον συνδυασμό των ραδιοσυχνοτήτων για σύσφιξη δέρματος με τους κρουστικούς υπερήχους για μείωση της κυτταρίτιδας. Αυτός ο συνδυασμός πραγματικά επιτρέπει εντυπωσιακές αλλαγές πριν την παραλία!

Παράλληλα με τις ραδιοσυχνότητες RF μπορούμε να εφαρμόσουμε και νήματα σώματος. Η τοποθέτηση πολλών νημάτων πολυδιοξανόνης (PDO) οδηγεί λόγω του τραυματισμού αλλά και της αντίδρασης ξένου σώματος που αυτή προκαλεί στην παραγωγή νέου κολλαγόνου. Η μέθοδος αυτή έχει αποτέλεσμα και από μόνη της αλλά συνδυαστικά με τις ραδιοσυχνότητες τα αποτελέσματα πολλαπλασιάζονται.

Needle RF

Εδώ επί της ουσίας έχουμε μικρές ειδικές βελονίτσες που εισέρχονται στο δέρμα και όταν είναι στο βαθύτερο σημείο (λίγα χιλιοστά) εκλύουν ενέργεια με τη μορφή ραδιοσυχνοτήτων. Έτσι η επίδραση γίνεται απευθείας στον επιθυμητό στόχο που είναι το βαθύτερο δέρμα, παρακάμπτοντας την επιφάνεια. Η θερμική αυτή ενέργεια επιδρά γύρω από την κάθε βελόνα στοχευμένα και προκαλεί ανάπλαση και παραγωγή κολλαγόνου με επακόλουθη σύσφιξη, χωρίς όμως να επηρεάζει σχεδόν καθόλου την επιδερμίδα. Όμως η εφαρμογή απαιτεί κάποιας μορφής τοπική αναισθησία, τουλάχιστον την εφαρμογή αναισθητικής κρέμας.

Μπορεί να βοηθήσει δραστικά και απαιτεί σαφώς λιγότερες συνεδρίες από τη μη επεμβατική χρήση ραδιοσυχνοτήτων που περιγράψαμε πιο πάνω, σε θέματα χαλάρωσης δέρματος στο σώμα και στο πρόσωπο. Είναι μια εξαιρετική και ασφαλής, ελάχιστα επεμβατική μέθοδος για αντιμετώπιση ραγάδων σώματος, ουλών και ρυτίδων προσώπου και σε σκούρα δέρματα, αν και η μεγάλη του αποτελεσματικότητα μας κάνει να την προτιμάμε και σε πιο ανοιχτά αντί του fractional CO2 laser.

Κόστος εφαρμογών

Κλείστε ένα ραντεβού αξιολόγησης ώστε να αποφασίσουμε μαζί ποια τεχνικά θα σας ωφελήσει τα μέγιστα καθώς και ποιος συνδυασμός θεραπειών θα έχει το καλύτερο συνεργικό αποτέλεσμα. Οι τιμές μας είναι πολύ ανταγωνιστικές και σε ένα πακέτο συνεδριών, ειδικά με συνδυασμούς μηχανημάτων μπορεί να γίνει μια ακόμα καλύτερη συνολική τιμή.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ