icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΡΙΖΙΚΗ ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ

Κατά τη ριζική αποτρίχωση γίνεται καυτηριασμός της τρίχας με μια ειδική χρυσή ή ασημένια βελόνα, καθώς τα υλικά αυτά αποτελούν άριστο αγωγό της ενέργειας και έχουν αντιμικροβιακές ιδιότητες. Η ηλεκτρόλυση,  όπως αλλιώς ονομάζεται, είναι η πιο αποτελεσματική μέθοδος για την οριστική απαλλαγή από την τριχοφυία, καθώς διοχετεύουμε ηλεκτρισμό και καταστρέφουμε θερμικά απευθείας την περιοχή της τρίχας που την αναγεννά. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι μια μόνο συνεδρία αρκεί, αλλά χρειάζονται κατά μέσο όρο πολύ λιγότερες συνεδρίες από ότι με την αποτρίχωση με λέιζερ.

Πώς γίνεται η αποτρίχωση με Βελόνα;

Κατά τη συνεδρία της ριζικής αποτρίχωσης χρησιμοποιούμε μια λεπτότατη και μικρή ασημένια ή χρυσή βελονίτσα με πάχος τρίχας. Η βελόνα αυτή είναι προσωπική για κάθε ασθενή και αλλάζει μεταξύ των ασθενών για λόγους υγιείνής. Ακολουθούμε την πορεία του στελέχους της τρίχας και εισερχόμαστε βαθιά στη ρίζα της τρίχας. Όταν η βελόνα βρεθεί μέσα στον θύλακο της τρίχας στέλνουμε μικρή ποσότητα ηλεκτρικού ρεύματος και ηλεκτρολύουμε – καταστρέφουμε τη ρίζα. Η τρίχα στη συνέχεια μπορεί να 'τραβηχτεί' με ελάχιστη δύναμη με τα δάκτυλα, χωρίς τσιμπιδάκι. Είναι απαραίτητη η χρήση μεγεθυντικών φακών από τον χειριστή.

Απαιτεί εμπειρία και είναι χρονοβόρα καθώς πρέπει να χτυπηθούν μία - μία οι τρίχες στο κατάλληλο βάθος, ώστε να μη δημιουργηθούν σημάδια. Γι’ αυτό ενδείκνυται κυρίως για το πρόσωπο, όπου ο αριθμός των τριχών είναι μικρός σε σύγκριση με το σώμα. Επίσης, είναι η μόνη μέθοδος αποτρίχωσης για τις άσπρες τρίχες, καθώς η έλλειψη μελανίνης καθιστά αναποτελεσματικά τα laser που σα στόχο έχουν τη χρωστική αυτή. Πάει εξαιρετικά και πολλές φορές συνδυάζουμε τη μέθοδο αυτή με το laser για το πρόσωπο με άριστα και πιο γρήγορα αποτελέσματα. Όμως είναι επίπονη και γι’ αυτό χρησιμοποιούμε ειδική αναισθητική κρέμα ξυλοκαϊνης πιο πριν για να μετριαστεί η ενόχληση.

Μετά τη συνεδρία υπάρχει ένας ερεθισμός και βάζουμε κατάλληλες κρέμες.  Μια επόμενη συνεδρία μπορεί να γίνει μόλις περάσει ο ερεθισμός αυτός που συνήθως κρατάει λίγες μέρες το πολύ. Σπάνια μπορεί να προκληθεί μικρή θυλακίτιδα που συνήθως περνάει μέσα στην εβδομάδα.

Σε ποιες περιοχές εφαρμόζεται;

Η ριζική αποτρίχωση με βελόνα μπορεί να εφαρμοστεί ουσιαστικά σε όλες τις περιοχές του προσώπου και του σώματος. Όμως επειδή είναι πολύ χρονοβόρα, στο ιατρείο μας την εφαρμόζουμε κατά κύριο λόγο στο πρόσωπο και ειδικά σε περιπτώσεις όπου υπάρχει χνούδι στη γύρω περιοχή. Με τον τρόπο αυτό αποφεύγουμε την πιθανότητα ενεργοποίησης και πάχυνσης του χνουδιού που υπάρχει με όλα τα λέιζερ.

Ηλεκτρόλυση επίσης χρησιμοποιούμε με εξαιρετικά αποτελέσματα στο στήθος στις γυναίκες όπου υπάρχει ένας μικρός αριθμός μεμονωμένων τριχών. Με τη μέθοδο αυτή έχουμε τα καλύτερα και γρηγορότερα αποτελέσματα.

Τέλος, μπορούμε να τη χρησιμοποιήσουμε όπου υπάρχει ένας μεμονωμένος αριθμός τριχών οπουδήποτε στο σώμα.

Είναι ασφαλής;

Η ριζική αποτρίχωση είναι απόλυτα ασφαλής. Δεν υπάρχει καθόλου ακτινοβολία και για αυτό τον λόγο δεν απαιτούνται προστατευτικά ματιών, ενώ όταν γίνεται με τη σωστή τεχνική ο ερεθισμός είναι παροδικός και κρατάει λίγες μέρες το πολύ μετά τη συνεδρία. Σε αντίθεση με τα περισσότερα λέιζερ μπορεί επίσης να εφαρμοστεί και σε μαυρισμένα δέρματα και καλοκαίρι χωρίς προβλήματα, καθώς η επιδερμίδα με τη μελανίνη μένει ανεπηρέαστη.

Ποιο είναι το κόστος της διαδικασίας;

Η διαδικασία απαιτεί ειδική εκπαίδευση και εξαρτάται απόλυτα από τον χειριστή και την εμπειρία του/της, τόσο για την ασφάλεια, όσο και για την αποτελεσματικότητα αλλά και την ταχύτητα της εφαρμογής. Δεν αρκεί απλά το να πατήσουμε ένα διακόπτη για την εκπομπή του παλμού ενός laser. Η σωστή τοποθέτηση της βελόνας μέσα σε κάθε τριχοθυλάκιο και στο σωστό βάθος και η παροχή ενέργειας για το σωστό χρόνο ανάλογα το πάχος της τρίχας απαιτεί εξάσκηση και μόνο με την εκπαίδευση μπορεί ένας χειριστής να κάνει γρήγορα και αποτελεσματικά αρκετές τρίχες σε μια συνεδρία. Το κόστος της εφαρμογής είναι κατά βάση χρονοεξαρτώμενο. Κλείστε για μια δωρεάν εκτίμηση ώστε να σας γίνει αξιολόγηση και  προσφορά για την εφαρμογή.