icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

PEELING ΠΡΟΣΩΠΟΥ


Τα peeling είναι από τις παλαιότερες εκ των μεθόδων ανανέωσης του δέρματος και παρά την ανάπτυξη των σύγχρονων μηχανημάτων και lasers παραμένουν ένα κλασσικό όπλο στα χέρια μας, με τη χρήση διαφόρων οξέων και ποικίλων τεχνικών.

Με την πάροδο του χρόνου το δέρμα μας ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες όπως η μολυσμένη ατμόσφαιρα, η ηλιακή ακτινοβολία,  οι επιβλαβείς συνήθειες (κάπνισμα, αλκοόλ) με αποτέλεσμα η όψη του να είναι κουρασμένη και θαμπή. Τη λύση σε μια τέτοια κατάσταση δίνουν τα peelings. 

Με τον όρο peeling προσώπου αναφερόμαστε σε μια πράξη απολέπισης που ανανεώνει την επιδερμίδα με απόλυτα ασφαλή τρόπο. Τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος απομακρύνονται ελεγχόμενα και σταδιακά με τη χρήση ειδικών οξέων, χωρίς να προηγείται κάποιος τραυματισμός. Με αυτό τον τρόπο βελτιώνεται η υφή της επιδερμίδας ενώ ταυτόχρονα ατονούν  οι λεπτές γραμμές και οι ρυτίδες.

Είναι σημαντικό επίσης πως το δέρμα μας έχει όξινο pH μεταξύ 4.7 και 5.75 ενώ η συχνή χρήση σαπουνιών και άλλων αλκάλεων, όπως και μη κατάλληλων κρεμών μπορεί να επηρεάσει το pH του δέρματος και κατ’ επέκταση και την ομοιόστασή του. Παθήσεις όπως η ακμή, η ροδόχρους και το έκζεμα σχετίζονται με διαταραχή στο pH. Αυτό μπορεί να συνδέεται και με το ότι η διαταραχή του pH του δέρματος έχει επίπτωση και στο μικροβίωμα που υπάρχει σε αυτό και παίζει καθοριστικό απ’ ότι φαίνεται ρόλο σε πολλές παθήσεις, καθώς και στην ευεξία του δέρματός μας. Συνεπώς τα peels και η χρήση οξέων φαίνεται να έχουν και μια αόρατη μακροπρόθεσμη ευεργετική επίδραση επηρεάζοντας θετικά το είδος των μικροβίων που κατοικούν στο δέρμα μας.

Το peeling επιλέγεται από Δερματολόγο ή Αισθητικό πλήρως εκπαιδευμένο ώστε να εφαρμοστεί η κατάλληλη θεραπεία σε κάθε περίπτωση. Πρόκειται για μία θεραπεία ιδανική για λεπτές ρυτίδες, ακμή, αντιγήρανση ,ρύθμιση της λιπαρότητας, δυσχρωμίες, φωτογήρανση.  Ανάλογα με το επίπεδο δράσης τους διακρίνονται σε κατηγορίες.

Συγκεκριμένα υπάρχουν 3 είδη peeling προσώπου:

Αξίζει να αναφερθεί εδώ ότι υπάρχουν και τα <<peelings νέας γενιάς>> στα οποία δεν υπάρχει έντονη απολέπιση και το ερέθισμα πυροδοτεί ένα κυτταρικό κύκλο εργασιών που χαρίζουν αναζωογονημένη όψη της επιδερμίδας.

Στην κλινική μας υπάρχουν:

Στο ιατρείο μας τα πιο βαθιά peels όπως αυτά με TCA και υψηλή συγκέντρωση γλυκολικού οξέως είναι αποκλειστικά ιατρικές πράξεις και μας επιτρέπουν να αντιμετωπίσουμε σημάδια ακμής, ρυτίδες, κηλίδες και δυσχρωμίες ενώ μπορούν να προκαλέσουν και σημαντική σύσφιξη. Κάποιες φορές μάλιστα συνδυάζουμε βαθιά peels με άλλες μεθόδους όπως fractional laser, dermapen και μεσοθεραπείες στην ίδια συνεδρία για βέλτιστα αποτελέσματα. Στις θεραπείες αυτές μπορούμε να πετύχουμε εντυπωσιακά αποτελέσματα και με μια μόνο συνεδρία, αλλά έχουν κάποιο χρόνο αποθεραπείας. Επίσης, χρησιμοποιούμε ειδικά peeling και στη θεραπεία της ροδόχρους νόσου.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ