icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ

Τι είναι και πώς πραγματοποιείται η μεσοθεραπεία;

Με την τεχνική αυτή χρησιμοποιούμε τις λεπτότερες βελόνες για να τοποθετήσουμε στο μεσόδερμα υλικά που προκαλούν σύσφιξη και τόνωση του δέρματος. Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ίδια τα μικρο-τρυπήματα των βελόνων ενεργοποιούν τους ινοβλάστες και παράγουν κολλαγόνο, ενώ παράλληλα η ανανέωση του δέρματος επιτυγχάνεται και με την πληθώρα εγκεκριμένων ενέσιμων υλικών όπως υαλουρονικό οξύ, βιταμίνες, νουκλεοτίδια κ.α. Επίσης, υπάρχουν και ειδικά 'κοκτέιλ΄μεσοθεραπείας κατά της κυτταρίτιδας. Σε όλες τις περιπτώσεις βεβαίως απαιτείται ένας αριθμός συνεδριών για το μέγιστο αποτέλεσμα.

Τι είναι το πιστόλι μεσοθεραπείας που χρησιμοποιούμε στο Totalskin;

Στο ιατρείο μας επιλέξαμε να χρησιμοποιούμε ένα εξειδικευμένο πιστόλι μεσοθεραπείας, σχεδιασμένο από τον άνθρωπο που ανακάλυψε τη μεσοθεραπεία, τον  Dr. Michael Pistor. Το πιστόλι αυτό πρώτον κάνει τη διαδικασία εντελώς ανώδυνη, δεύτερον ελέγχει το βάθος έγχυσης σε επίπεδο χιλιοστού αποφεύγοντας μελανιές και μώλωπες, τρίτον με τη χρήση microdose (μικροδόσεων), εξοικονομεί το υλικό σας, επιτρέποντας την εφαρμογή σε πολύ περισσότερα σημεία και τέλος αυξάνει κατακόρυφα την αποτελεσματικότητα της συνεδρίας.

Σε ποιες περιοχές και πότε μπορεί να εφαρμοστεί η Μεσοθεραπεία;

Η Μεσοθεραπεία ουσιαστικά μπορεί να εφαρμοστεί σε οποιοδήποτε σημείο του προσώπου ή του σώματος όπου υπάρχουν λεπτές ρυτίδες. Στη συντριπτική πλειοψηφία των περιπτώσεων την εφαρμόζουμε στο πρόσωπο, ειδικά για ρυτίδες μετώπου, πόδι της χήνας, ρυτίδες καπνιστού αλλά και στις παρειές, στο λαιμό και στο ντεκολτέ. Είναι μια εξαιρετική επιλογή μια και προκαλεί πρόληψη αλλά και αντιμετώπιση των ρυτίδων αυτών και της ήπιας χαλάρωσης. Επίσης, βελτιώνει την υφή του δέρματος. Χρησιμοποιείται κάποιες φορές αντί για μεθόδους όπως το μπότοξ ή επικουρικά με αυτές για βέλτιστα αποτελέσματα.

Η Αυτόλογη Μεσοθεραπεία

Για τους θιασώτες των απόλυτα φυσικών θεραπειών χωρίς 'ξένες' χημικές ουσίες, να τονίσουμε ότι τα καλύτερα αποτελέσματα επιτυγχάνονται με την αυτόλογη μεσοθεραπεία, όπου κάνουμε χρήση του δικού σας αίματος, καθώς το συμπύκνωμα αιμοπεταλίων που περιέχει, παρέχει αυξητικούς παράγοντες, προωθώντας την ανάπλαση και τη σύσφιξη του δέρματος, δίνοντας παράλληλα λάμψη στην επιδερμίδα λόγω της βελτιωμένης αγγείωσης.

Μεσοθεραπεία Χωρίς Βελόνες

Τέλος, υπάρχει επίσης η επιλογή του μηχανήματος μεσοθεραπείας χωρίς βελόνες όπου γίνεται διάχυση συστατικών όπως πλάσμα, υαλουρονικό οξύ και βιταμίνες με τη χρήση ιοντοφόρησης και ηλεκτρισμού. Επιτυγχάνουμε έτσι σύσφιξη, δίνοντας μια λάμψη στο δέρμα χωρίς καθόλου τρυπήματα και χωρίς down-time.

Συχνές ερωτήσεις για τη Μεσοθεραπεία

Είναι όλοι οι υποψήφιοι κατάλληλοι για μεσοθεραπεία;

Ουσιαστικά ναι αν και σε κάποιες περιπτώσεις μια άλλη επιλογή θεραπείας μπορεί να έχει καλύτερα ή πιο σύντομα αποτελέσματα. Όλοι πάντως μπορούν να ωφεληθούν από τη μέθοδο αυτή.

Μπορώ να κυκλοφορήσω αμέσως μετά τη Μεσοθεραπεία;

Αμέσως μετά τη μεσοθεραπεία θα έχετε ένα μικρό ερεθισμό στο δέρμα και για αυτό το λόγο αν και είναι απόλυτα ασφαλές να κυκλοφορήσετε έξω δεν θα σας συστήναμε να πάτε σε μια εκδήλωση για παράδειγμα και θα προτιμούσαμε να μην βάλετε μακιγιάζ. Την επόμενη ημερά μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας κανονικά. Αν επιλέξουμε μεσοθεραπεία χωρίς βελόνες με το ειδικό μας μηχάνημα, μπορείτε να επιστρέψετε στην καθημερινότητά σας ή να πάτε σε μια εκδήλωση/δεξίωση και την ίδια κιόλας μέρα.

Κάθε πότε πρέπει να κάνω Μεσοθεραπεία;

Ο αριθμός των συνεδριών και η συχνότητά τους εξαρτάται από την περιοχή και την ένταση του προβλήματος που θέλουμε να αντιμετωπίσουμε και το αποτέλεσμα που θέλουμε να επιτύχουμε. Κατά τη γνώμη μας πάντως απαιτούνται τουλάχιστον 3 συνεδρίες και στην περίπτωση της αυτόλογης μεσοθεραπείας τις συστήνουμε σε απόσταση ένα με ενάμιση μήνα η καθεμία, καθώς απαιτούνται 28 μέρες για την παραγωγή κολλαγόνου. Όταν η δεύτερη συνεδρία λοιπόν 'πατάει΄ πάνω στους ήδη ενεργοποιημένους ινοβλάστες έχουμε το μέγιστο αποτέλεσμα. Όταν χρησιμοποιούμε υαλουρονικό οξύ, που στοχεύει περισσότερο στην ενυδάτωση, το διάστημα μεταξύ των συνεδριών πρέπει να είναι μικρότερο π.χ. Κάθε εβδομάδα ή κάθε 15 μέρες.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ