icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΛΙΠΟΑΝΑΡΡΟΦΗΣΗ – ΛΙΠΟΓΛΥΠΤΙΚΗ

Η λιποαναρρόφηση με ασφάλεια και με τη χρήση τοπικής αναισθησίας στο χώρο του ιατρείου είναι η καλύτερη επιλογή για τη σμίλευση εντοπισμένων δυσμορφιών στο σώμα, όπου υπάρχει περίσσεια  λίπους στο δέρμα. Με τον τρόπο αυτό μπορεί να γίνει π.χ. μια λιπαναρρόφηση κοιλιάς και σε άλλη συνεδρία να αντιμετωπιστούν τα ψωμάκια ή να γίνει λιπογλυπτική στο εσωτερικό των μηρών και τα γόνατα. Η μέθοδός αυτή επιτρέπει μεγαλύτερο έλεγχο του αποτελέσματος και έχει μεγαλύτερη ασφάλεια από μια λιποαναρρόφηση με γενική αναισθησία. Επίσης, συνεπάγεται μικρότερο κόστος για την επέμβαση καθώς δεν απαιτείται νοσοκομείο και αναισθησιολόγος. Εκτός από τη χαμηλότερη τιμή ενέχει και μικρότερη αποθεραπεία. Από την άλλη η μέθοδος αυτή έχει περιορισμό στον αριθμό των περιοχών ανά συνεδρία.

Τι είναι η Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική;

Η Λιποαναρρόφηση – Λιπογλυπτική είναι μια απόλυτα ασφαλής, ανώδυνη και  αναίμακτη μέθοδος βελτίωσης της μορφής του σώματος. Με τη χρήση τοπικής αναισθησίας, χωρίς τις πιθανές επιπλοκές της γενικής αναισθησίας, αφαιρούμε λίπος από εκεί που περισσεύει, ενώ μπορούμε να το προσθέσουμε εκεί όπου υπολείπεται. Αυτό γίνεται με ειδικές λεπτές κάνουλες αφού δημιουργήσουμε μικρές οπές ελάχιστων χιλιοστών για την είσοδό τους. Καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας έχετε τις αισθήσεις σας και τον έλεγχο του τι συμβαίνει χωρίς να πονάτε.

Παράλληλα καθώς έχετε τις αισθήσεις σας και μπορείτε να κινείστε, αφού αφαιρεθεί η μεγαλύτερη ποσότητα λίπους και περάσουμε στο στάδιο της σμίλευσης και της γλυπτικής στο σημείο, σας ζητάμε να σηκωθείτε ώστε να δούμε την εικόνα της περιοχής όχι μόνο σε οριζόντια αλλά και σε όρθια θέση, κάτι που αποκαλύπτει τυχόν ατέλειες που εμφανίζονται λόγω βαρύτητας και μας επιτρέπει να τις σημειώσουμε και να τις διορθώσουμε στη συνέχεια ώστε να έχουμε το πλέον ομοιόμορφο, ομαλό αποτέλεσμα χωρίς γούβες που ‘χάνονται’ όταν ξαπλώνετε.

Με τον τρόπο αυτό για παράδειγμα μπορούμε να βελτιώσουμε το σχήμα των ποδιών, των γλουτών, της κοιλιάς και άλλων περιοχών του σώματος. Επίσης, πολύ εντυπωσιακά είναι τα αποτελέσματα και στο προγούλι. Δεν απαιτείται νοσηλεία σε κλινική, ενώ μετά τη θεραπεία μπορείτε να επιστρέψετε στη δουλειά σας την επομένη ή και την ίδια, σε κάποιες περιπτώσεις, ημέρα.

Η μέθοδος αυτή είναι απόλυτα ασφαλής γιατί γίνεται στον κατάλληλα διαμορφωμένο χώρο μας με τοπική αναισθησία. H χρήση της τοπικής και μόνο αναισθησίας είναι καθοριστική για τη μέγιστη ασφάλεια, καθώς αποφεύγουμε τους σπάνιους αλλά υπαρκτούς κινδύνους που σχετίζονται με τη χρήση γενικής αναισθησίας.

Πώς πραγματοποιείται;

Στο ιατρείο μας χρησιμοποιούμε μόνο την κλασική μέθοδο λιποαναρρόφησης, ή αλλιώς syringe  liposunction, δηλαδή 'στο χέρι με μικρές κάνουλες’. Συνειδητά αποφεύγουμε τη χρήση μηχανημάτων αναρρόφησης και προκαλούμε εμείς οι ίδιοι αρνητική πίεση και αναρρόφηση, χρησιμοποιώντας τα δάκτυλά μας, σταματώντας ανά πάσα στιγμή και επιμένοντας με μικροδιακυμάνσεις όπου χρειάζεται. Αυτό αν και είναι πιο κουραστικό και χρονοβόρο, μας επιτρέπει να έχουμε απόλυτο έλεγχο και το αποτέλεσμα να χαρακτηρίζεται από ομοιομορφία χωρίς ‘γούβες’ και καθόλου χαλάρωση. Επίσης, συνειδητά δεν χρησιμοποιούμε τα διάφορα μηχανήματα laser λιποαναρρόφησης, που παρότι επίσης εξοικονομούν χρόνο, δεν έχουν αποδείξει καλύτερα αποτελέσματα στη διεθνή βιβλιογραφία και ενέχουν τον υπαρκτό κίνδυνο εγκαύματος στην επιδερμίδα. Τέλος, καταστρέφουν το λίπος και μετά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί για λιποέγχυση - λιπομεταφορά.

Χρειάζεται αναισθησία;

H κλασσική syringe liposunction δεν απαιτεί γενική αναισθησία ή μέθη. Χρησιμοποιούμε ειδική διογκωτική τοπική αναισθησία που την εγχύουμε μέσα στο δέρμα και βοηθά στο διαχωρισμό των ιστών αυξάνοντας της ασφάλεια και μειώνοντας τις μελανιές κατά την αποθεραπεία. Καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης δεν πονάτε, ενώ μπορούμε αν πάσα στιγμή να συμπληρώσουμε αναισθησία αν σε κάποιο σημείο νιώσετε ενόχληση, όπως σε οποιαδήποτε επέμβαση τοπικής αναισθησίας.

Πού μπορεί να εφαρμοστεί η Λιποαναρρόφηση και ποιο το κόστος της;

Τονίζουμε ότι η λιποαναρρόφηση δεν έχει να κάνει με τη μείωση του βάρους αλλά με τη βελτίωση κάποιων δυσμορφιών που οφείλονται σε τοπική συσσώρευση λίπους και απαιτείται μια σταθερότητα στο βάρος του ατόμου για να επιλέξουμε να προχωρήσουμε. Οι πιο συχνές εφαρμογές της είναι στο εξωτερικό και στο εσωτερικό των μηρών, στο κάτω μέρος των γλουτών, στα γόνατα, στην κοιλιά, στα πλάγια της μέσης και στο προγούλι.  Φυσικά, τα προσδοκόμενα αποτελέσματα εξαρτώνται από την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και απαιτείται πρώτα αξιολόγηση του περιστατικού. 

Το κόστος της καθορίζεται από την έκταση και την ποσότητα του λίπους που πρέπει να αφαιρεθεί και το χρόνο που συνεπώς απαιτείται π.χ. το προγούλι και τα γόνατα είναι περιοχές όπου η λιποαναρρόφηση είναι πιο σύντομη από την κοιλιά ή τα 'ψωμάκια'. Επίσης, από την τεχνική δυσκολία του εκάστοτε περιστατικού και περιοχής π.χ. το δέρμα στο εσωτερικό των μηρών είναι λεπτότερο από το εξωτερικό των μηρών, οπότε είναι πιο απαιτητικό τεχνικά. Σε κάθε περίπτωση, η λιποαναρρόφηση είναι πια μια διαδικασία απολύτως προσιτή ενώ υπάρχει και η δυνατότητα χρήσης πιστωτικών καρτών και πληρωμής με δόσεις, κατόπιν συνεννοήσεως με την τράπεζά σας.

Τι θα πρέπει να προσέξω κατά την αποθεραπεία;

Μετά τη λιποαναρρόφηση, εφαρμόζουμε ειδικές πιεστικές ελαστικές γάζες στην περιοχή για ένα χρονικό διάστημα από 3 ημέρες έως 1 εβδομάδα ανάλογα την περιοχή. Πολλές φορές όταν αφαιρούμε τις γάζες αυτές ειδικά στη μία εβδομάδα, δεν έχουμε καν μώλωπες! Στη συνέχεια σε κάποια  σημεία χρησιμοποιούμε 'κορσέ' , ώστε να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα. Για τον λόγο αυτό οι μήνες με έντονη ζέστη από μέσα Ιουνίου έως μέσα Σεπτέμβρη δεν επιλέγονται συχνά για λιποαναρρόφηση. Σε λίγες περιπτώσεις συστήνουμε τη λήψη Depon για τις όποιες ενοχλήσεις ενώ δεν απαιτείται αντιβίωση. Μετά από 2-3 μέρες ανάλογα την περιοχή, μπορείτε να επιστρέψετε στη καθημερινότητά σας. Για τις μεγάλες επιφάνειες ζητούμε αποφυγή της γυμναστικής των περιοχών αυτών για 1 μήνα. Το μπάνιο σε θάλασσα ή σε πισίνα είναι ιδανική γυμναστική μετά το χρονικό αυτό διάστημα, μια και λειτουργεί ως λεμφικό μασάζ και μειώνει ταχύτατα το οίδημα.

Θα χρειαστεί μετεπεμβατική παρακολούθηση;

Μετά την επέμβαση πάτε στο σπίτι σας και προτείνουμε ξεκούραση. Συνήθως σας βλέπουμε πάλι 3 μέρες μετά να βγάλουμε τις γάζες για μια πρώτη εκτίμηση. Στη συνέχεια σας ξαναβλέπουμε περίπου σε 1 μήνα και στο 3 μηνο. Πολλές φορές όσοι/όσες επιλέξουν να κάνουν λιπαναρρόφηση στη συνέχει ακολουθούν ένα πρόγραμμα σύσφιξης με ραδιοσυχνότητες ή και κρουστικούς υπέρηχους για την κυτταρίτιδα στο ιατρείο μας, για μεγιστοποίηση του αποτελέσματος σμίλευσης της περιοχής και αυτό μας επιτρέπει να έχουμε μια πιο συχνή εικόνα της προόδου τους.

 Άλλοι/άλλες πάλι έρχονται από επαρχία για την επέμβαση και φεύγουν 2-3 μέρες μετά και είμαστε σε τηλεφωνική επικοινωνία μέχρι την πρώτη επανεκτίμηση σε διάστημα λίγων μηνών.

Υπάρχουν παρενέργειες;

Η κλασική λιποαναρρόφηση με σύριγγα και με τη χρήση τοπικής αναισθησίας είναι η πλέον ασφαλής μέθοδος λιποαναρρόφησης, χωρίς καμία δημοσιευμένη πραγματικά σοβαρή επιπλοκή. Δυστυχώς τα πιο σοβαρά συμβάματα από λιπααναρροφήσεις έχουν γίνει λόγω της χρήσης γενικής αναισθησίας σε νοσοκομεία και της εκτεταμένης αφαίρεσης υγρών και λίπους κάτι που εξ ορισμού δεν κάνουμε στο χώρο μας. Εκχυμώσεις και λίγος μετεγχειρητικός πόνος στο σημείο είναι κάτι αναμενόμενο ενώ η πιθανότητα μολύνσεων είναι ελάχιστη μια και το ίδιο το τοπικό διογκωτικό αναισθητικό έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες. Επίσης η μέθοδός μας δεν ενέχει τους κινδύνους νοσοκομειακών μικροβίων. Κατόπιν λήψης ιστορικού και ανάλογα την περίπτωση σε κάποιες περιπτώσεις προτείνουμε την προληπτική λήψη αντιβίωσης μετά την επέμβαση.

Συχνές ερωτήσεις σχετικά με τη Λιποαναρρόφηση

Προκαλείται χαλάρωση μετά τη Λιποαναρρόφηση;

Όχι. Με τη μέθοδο της διογκωτικής Λιποαναρρόφησης (tumescent liposuction) που χρησιμοποιούμε και ακολουθώντας τις οδηγίες μας μετά την επέμβαση, η λιποαναρρόφηση δεν προκαλεί χαλάρωση. Ούτε την βελτιώνει όμως και για αυτό το λόγο κάποιες φορές συνδυάζουμε τη λιποαναρρόφηση με τη χρήση νημάτων και με ραδιοσυχνότητες για σύσφιξη και βελτίωση της κυτταρίτιδας στην περιοχή, με ακόμη καλύτερα αποτελέσματα. Οι συσκευές laser λιποαναρρόφησης που αναφέρονται σε σύσφιξη μετά τη λιποαναρρόφηση δεν βασίζουν τον ισχυρισμό αυτόν σε αντικειμενικά ευρήματα της διεθνούς βιβλιογραφίας.

Βελτιώνεται η κυτταρίτιδα με τη Λιποαναρρόφηση;

Είναι πιθανό να δείτε κάποια βελτίωση αλλά δεν αποτελεί μέθοδο αντιμετώπισης της κυτταρίτιδας.  Σε κάποιες λίγες περιπτώσεις μπορούμε επιλεκτικά να μειώσουμε φουσκώματα από λίπος και να προσθέσουμε λίπος σε κάποιες 'γούβες', ενώ με τη χρήση ειδικής κάνουλας μπορούμε να σπάσουμε κάποια διαφραγμάτια, βελτιώνοντας την εικόνα. Δεν πρόκειται για τη συνήθη επιλογή μας και γίνεται μόνο για ορισμένα περιστατικά. Συστήνουμε τη χρήση μηχανήματος κρουστικών υπερήχων στο ιατρείο μας και κάποιες φορές συνδυασμό με ειδική μεσοθεραπεία για μέγιστα αποτελέσματα.

Πότε φαίνονται τα αποτελέσματα μιας Λιποαναρρόφησης;

Τα αποτελέσματα ανάλογα με την περιοχή, αρχίζουν να φαίνονται μετά την πρώτη εβδομάδα, είναι ορατά στον 1ο μήνα με συνεχόμενη ξεκάθαρη βελτίωση έως τον 3ο μήνα. Μέσα στο πρώτο αυτό τρίμηνο, φεύγει το μεγαλύτερο μέρος του οιδήματος που προκαλείται από την επέμβαση και έχουμε ένα εξαιρετικό, μόνιμο αποτέλεσμα αν και το οριστικό αποτέλεσμα είναι στον ένα χρόνο.

Ποιο είναι το κόστος της επέμβασης;

Η λιποαναρρόφηση λιπογλυπτική είναι μια σύνθετη μέθοδος αντιμετώπισης δυσμορφιών και το κόστος της επέμβασης μπορεί να καθοριστεί μόνο μετά από λήψη ιστορικού και εξέταση του προβλήματος. Κλείστε ένα ραντεβού με τον κ Ιωαννίδη για ενημέρωση, αξιολόγηση και προσφορά τιμής. Στο ιατρείο μας υπάρχει και η επιλογή της κρυολιπόλυσης, που σε ορισμένες περιπτώσεις μπορεί να οδηγήσει σε ορατή διαφορά με μια μόνο συνεδρία.

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ