icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

DERMAPEN

Η θεραπεία με Dermapen είναι μια πολύ δημοφιλής, αποτελεσματική και ασφαλής θεραπεία κατά την οποία δημιουργούνται νυγμοί στο δέρμα με στόχο την πρόκληση κολλαγονογένεσης. Το όνομα dermapen βέβαια αφορά μια συγκεκριμένη εταιρεία. Υπάρχουν και άλλες στο χώρο αλλά συνήθως η θεραπεία αναφέρεται με το όνομα αυτό γιατί είναι το πρώτο που κατασκευάστηκε και χρησιμοποιήθηκε στη χώρα μας.

Πρόκειται, λοιπόν, για μια πιο ελεγχόμενη και σύγχρονη μορφή του microneedling. Αναλόγως του βάθους στο οποίο φτάνουν οι μικροβελόνες μέσα στο δέρμα, έχουμε και διαφορετικού βαθμού διέγερση του κολλαγόνου.

Έτσι, είναι μια κατάλληλη θεραπεία τόσο για εκείνους που προτιμούν μια απλή αναζωογόνηση και λάμψη στο δέρμα τους όσο και για εκείνους που επιθυμούν να κάνουν μια πιο ουσιαστική βελτίωση της ποιότητας και της υφής του δέρματός τους, με λείανση των λεπτών γραμμών.

Ενδείκνυται για αντιγηραντικές θεραπείες όπως η θεραπεία για τις ρυτίδες, τους πόρους, τις δυσχρωμίες αλλά και για θεραπείες αποκατάστασης όπως θεραπεία για τις ουλές, τις ραγάδες ή στα μαλλιά.

Πρόκειται για μια ελάχιστα επεμβατική θεραπεία, ασφαλή για όλους τους τύπους δέρματος. Οι ελεγχόμενοι μικροτραυματισμοί που προκαλούνται από τις βελόνες διεγείρουν τους φυσικούς επανορθωτικούς μηχανισμούς του δέρματος, οι οποίοι με τη σειρά τους επάγουν την παραγωγή κολλαγόνου και ελαστίνης. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα το δέρμα να γίνεται πιο λείο, πιο σφριγηλό και πιο ομοιογενές στην υφή του.

Ταυτόχρονα, διαμέσου των μικρών οπών που προκαλούνται, μπορούμε να διοχετεύσουμε διάφορες ουσίες, ενισχύοντας με περισσότερες «πρώτες ύλες» το αποτέλεσμα που θέλουμε να πετύχουμε.

Σαν συσκευή, όπως το προδίδει και το όνομά του, θυμίζει πραγματικά ένα μεγάλο στυλό. Στην άκρη του υπάρχει υποδοχή για ένα αποσπώμενο τμήμα. Το τμήμα αυτό είναι αποστειρωμένο και μιας χρήσης και στην άκρη του βρίσκονται οι μικροβελόνες. Ένα πολύ σημαντικό στοιχείο για την ασφάλεια του ασθενούς στη συγκεκριμένη συσκευή είναι ότι με ένα υψηλής τεχνολογίας μηχανισμό που διαθέτει, δεν επιτρέπει τη μεταφορά αίματος ή άλλων ιστών από το αποσπώμενο αυτό τμήμα στην υπόλοιπη συσκευή. Έτσι, αποτρέπεται πλήρως κάθε πιθανότητα μόλυνσης.

Όταν τίθεται σε λειτουργία, οι βελόνες μετακινούνται κάθετα μέσα στο δέρμα, δημιουργώντας μικρά «τούνελ» από την επιφάνεια του δέρματος μέχρι το βάθος που του έχουμε ορίσει.

Πριν τη θεραπεία, προηγείται, όπως πάντα η αξιολόγηση του ασθενούς και η εκτίμηση της καταλληλότητας της θεραπείας βάσει των αναγκών του δέρματός του.

Μισή ώρα πριν την έναρξη της θεραπείας, εφαρμόζουμε στην περιοχή αναισθητική κρέμα. Με τη χρήση της κρέμας, η θεραπεία καθίσταται ουσιαστικά εντελώς ανώδυνη.

Στη συνέχεια, γίνεται απολύμανση της περιοχής και ξεκινά η θεραπεία. Με συγκεκριμένες κινήσεις μπορούμε να καλύψουμε όλη την επιφάνεια της περιοχής που θέλουμε να βελτιώσουμε αλλά και να δώσουμε περισσότερο έμφαση σε πιο προβληματικές ζώνες. Αυτό το πετυχαίνουμε μεταβάλλοντας το βάθος των βελόνων, αν χρειάζεται, από περιοχή σε περιοχή αλλά και την ταχύτητα με την οποία αυτές μετακινούνται μέσα στο δέρμα. Επίσης αν αυξήσουμε ή μειώσουμε τις φορές που καλύπτουμε μια περιοχή μπορεί να έχουμε ένα πιο ήπιο ή πιο έντονο αποτέλεσμα.

Μετά τη θεραπεία, η εικόνα του δέρματος ποικίλλει ανάλογα με το βάθος των βελόνων και των παραμέτρων που αναφέραμε πιο πάνω. Έτσι, μπορεί να έχουμε ένα απλό ερύθημα (κοκκινίλα) ή και εικόνα έντονου τραυματισμού με μικρές στικτές κατά τόπους αιμορραγίες και άρα μια πιο έντονη εικόνα ερυθρότητας και ερεθισμού.

Ακόμη, όμως και σε αυτές τις περιπτώσεις η αποθεραπεία δεν είναι σημαντική σε χρόνο. Συνήθως η εικόνα θυμίζει αυτή του ηλιακού εγκαύματος το οποίο υποχωρεί στο μεγαλύτερο ποσοστό του μέσα σε 3-4 μέρες.

Μετά το τέλος της θεραπείας, συστήνεται η χρήση από τον ασθενή αναπλαστικής κρέμας για μερικές ημέρες και οπωσδήποτε αντιηλιακού, ανεξαρτήτως της εποχής του χρόνου. Επιπλέον, αποφεύγονται για ένα μικρό χρονικό διάστημα, ερεθιστικές κρέμες και απολεπιστικά ή αποξηραντικά καθαριστικά.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας είναι άμεσα εμφανή, με την ολοκλήρωση της αποθεραπείας. Χαρακτηριστικά, υπάρχει βελτίωση στη φωτεινότητα της επιδερμίδας, στην υφή της και στις λεπτές γραμμές. Πρόκειται για αποτελέσματα που διαρκούν στο χρόνο και επηρεάζονται από τον ρυθμό γήρανσης του κάθε ατόμου.

Ανάλογα με τον θεραπευτικό μας στόχο και την ηλικία του ασθενούς, είναι δυνατόν να χρειαστούν περισσότερες συνεδρίες. Ο ελάχιστος χρόνος μεταξύ θεραπειών είναι συνήθως ένας μήνας.

Τι πρέπει να θυμάται κανείς για το Dermapen

Πολλές φορές επιλέγουμε να το συνδυάσουμε και με άλλες θεραπείες, όπως laser ανάπλασης, prp, peeling, μικροδερμοαπόξεση και άλλες. Αυτό μπορεί να γίνει είτε ταυτόχρονα μέσα στην ίδια ημέρα οπότε έχουμε μεγιστοποίηση των επιμέρους δράσεων των θεραπειών αλλά και σε διαδοχικές συνεδρίες, δίνοντας τη δυνατότητα στο δέρμα να έχει μερική επούλωση από εφαρμογή σε εφαρμογή.

Η απόφαση για το αν θα χρειαστεί μια ή περισσότερες συνεδρίες ή συνδυασμό του dermapen με άλλες θεραπείες, λαμβάνεται από τον δερματολόγο και τον ασθενή από κοινού, με βάση τις ανάγκες του ασθενούς αλλά και τις δυνατότητες του προγράμματος στην καθημερινότητά του.

Το Dermapen είναι μια εξαιρετική και πλήρης θεραπεία με ποικίλες δράσεις που μπορεί να προσφέρει λύσεις σε πολλά προβλήματα και σε όλους τους τύπους δέρματος

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ
ΕΞΙΔΙΚΕΥΜΕΝΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
ΚΛΕΙΣΤΕ ΡΑΝΤΕΒΟΥ