icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή
icon-return-arrow Επιστροφή

ΑΠΟΤΡΙΧΩΣΗ ΜΕ LASER (ΛΕΙΖΕΡ)


Πώς γίνεται η αποτρίχωση με λέιζερ;

Η λέιζερ αποτρίχωση είναι πλέον μια ευρέως διαδεδομένη μέθοδος για μόνιμη μείωση της τριχοφυίας του σώματος και του προσώπου. Είναι μια σχεδόν ανώδυνη διαδικασία με την οποία μπορούν να ωφεληθούν σχεδόν όλοι οι φωτότυποι δέρματος ακόμα και το καλοκαίρι, φτάνει να ακολουθηθούν κάποιοι κανόνες και με απαραίτητη χρήση αντηλιακού.

Βασίζεται στην επιλεκτική καταστροφή του θυλάκου της τρίχας από την ενέργεια που εκλύει το μηχάνημα λέιζερ. Η ενέργεια αυτή εκλύεται σε συγκεκριμένο μήκος κύματος (σε επίπεδο nanometers) που έχει βρεθεί ότι απορροφάται επιλεκτικά από τα μελανοκύτταρα της τρίχας, καθώς η μελανίνη που περιέχουν είναι η χρωστική - στόχος για το μήκος κύματος του μηχανήματος.

Επειδή η τρίχα είναι πιο μαύρη από το γύρω δέρμα, συνεπώς έχει περισσότερη μελανίνη, η τρίχα καίγεται ενώ το δέρμα απλώς θερμαίνεται. Εκεί έγκειται και η προσοχή που πρέπει να επιδειχθεί σε ένα μαυρισμένο δέρμα, καθώς το σκούρο δέρμα μπορεί και αυτό να αποτελέσει στόχο και να οδηγήσει σε ένα επιφανειακό αλλά ενοχλητικό έγκαυμα. Στην περίπτωση μαυρίσματος απαιτείται η χρήση μειωμένης ενέργειας για ασφάλεια, που όμως συχνά συνεπάγεται και μειωμένη αποτελεσματικότητα.

Ποια η προτεινόμενη μέθοδος αποτρίχωσης λέιζερ;

Έρευνες έχουν αποδείξει ότι τo λέιζερ Αλεξανδρίτης (755nm) και Διοδικό ( Diode 808nm) είναι τα πιο αποτελεσματικά, ενώ η φωτόλυση (IPL) είναι η τελευταία σε αποτελεσματικότητα. (Βιβλιογραφία: Dermatology 2nd edition Bologna et al 2008, κεφ. 137 Laser therapy, σελ 2015)

Ορισμένοι μάλιστα αμφισβητούν το κατά πόσο η φωτόλυση οδηγεί σε μόνιμη αποτρίχωση. Μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα βέβαια μεταφράζεται σε λιγότερες συνεδρίες και πιο οικονομικό αποτέλεσμα. Στο ιατρείο μας διαθέτουμε δύο εξαιρετικά μηχανήματα αποτρίχωσης laser, κατασκευασμένα στη Γερμανία, έναν Αλεξανδρίτη (755nm) και ένα Διοδικό (diode 808nm) τελευταίας τεχνολογίαςκαι συτόμας επιτρέπει να επιλέγουμε το καταλληλότερο ανά περιστατικό και να κάνουμε και συνδυασμούς θεραπειών.

Αποτρίχωση Laser με τον Αλεξανδρίτη

Το laser Αλεξανδρίτη είναι διαδεδομένο και καταξιωμένο στην Ελληνική αγορά και εντυπωσιάζει με την ευχέρεια που έχει στην εξάχνωση της τρίχας, φέρνοντας εξαιρετικά άμεσα αποτελέσματα. Λόγω του πιο μικρού μήκους κύματος δρα πιο επιφανειακά στο δέρμα και υπερτερεί σε πιο ανοιχτόχρωμα δέρματα και τρίχες.

Αποτρίχωση με το Διοδικό Laser

Το Διοδικό laser, αν και πολύ διαδεδομένο στην Αμερική, δεν είναι τόσο γνωστό στην Ελλάδα. Ο κυριότερος λόγος που το επιλέξαμε, πέραν της εξαιρετικής αποτελεσματικότητάς του, είναι το προφίλ ασφαλείας του, καθώς το μεγαλύτερο μήκος κύματος του το κάνει να δρα βαθύτερα, 'αποφεύγοντας'  τη μελανίνη στην επιδερμίδα.

Για το λόγο αυτό είναι ασφαλέστερο σε σχέση με τον Αλεξανδρίτη, ειδικά σε μελαχρινές επιδερμίδες και σε περιόδους ηλιοφάνειας. Αυτό μας επιτρέπει να συνεχίζουμε την αποτρίχωση και το καλοκαίρι και να μπορούμε να αναλάβουμε και πιο σκούρες επιδερμίδες. Τέλος, ειδικά στο χώρο του μπικίνι και στις μασχάλες, όπου οι τρίχες είναι συνήθως πιο σκούρες και οι θύλακες σε πιο μεγάλο βάθος τα αποτελέσματα είναι εκπληκτικά. Καθότι είναι προηγμένης τεχνολογίας, πονάει λιγότερο από παλαιότερα Διοδικά laser και επίσης πετυχαίνει εξάχνωση της τρίχας, κάτι που δεν πετυχαίνει κανένα άλλο διοδικό λέιζερ της αγοράς.

Ένα άλλο χαρακτηριστικό του διοδικού μας είναι η μεγάλη του ταχύτητα που μας επιτρέπει να κάνουμε αποτρίχωση σε μια πλάτη σε 10 μόλις λεπτά. Επίσης, σε αντίθεση με άλλα laser, δεν έχει αναλώσιμα. Αυτοί οι δύο παράγοντες συντελούν σε χαμηλά λειτουργικά έξοδα που μας επιτρέπει να έχουμε πολύ οικονομικές τιμές για το αποτέλεσμα που δίνουμε.

Σε ποιες περιπτώσεις προτείνεται;

Η χρήση των λείζερ έφερε επανάσταση δίνοντας οριστική λύση στο πρόβλημα της τριχοφυΐας που απασχολούσε γυναίκες αλλά και άνδρες. Μπορούμε πια να έχουμε μόνιμη μείωση της τριχοφυΐας σε σώμα και σε πρόσωπο με ελεγχόμενα αποτελέσματα. Βέβαια,  η αποτελεσματικότητα των θεραπειών εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες και κατά την εκτίμηση του κάθε περιστατικού πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τυχόν ορμονικές διαταραχές και να γίνει μια ρεαλιστική εκτίμηση του αποτελέσματος εξηγώντας στον ενδιαφερόμενο πως:

Σε ποιες περιοχές μπορεί να εφαρμοστεί;

Η αποτρίχωση λείζερ μπορεί ουσιαστικά να εφαρμοστεί σε όλες τις περιοχές του σώματος και του προσώπου με απόλυτη ασφάλεια. Όμως είναι χαρακτηριστικό ότι μεγαλύτερη αποτελεσματικότητα έχει σε συγκεκριμένες περιοχές. Είναι ενδεικτικό ότι οι μασχάλες έχουν την πιο μεγάλη ανταπόκριση συνήθως, ενώ κατά κανόνα το σώμα ανταποκρίνεται καλύτερα από το πρόσωπο, που συχνά έχει πιο επίμονη τριχοφυΐα.

Απαιτείται τοπική αναισθησία;

Η σύντομη απάντηση είναι πως όχι. Όμως σε κάποιες περιπτώσεις και σε περιοχές πιο ευαίσθητες, όπως η περιοχή του αιδοίου/μπικίνι μπορεί να γίνει εφαρμογή αναισθητικής κρέμας 15 λεπτά με μισή ώρα πριν το λέιζερ.

Πριν την Αποτρίχωση Laser

Το ιδανικό είναι να έχετε ξυρίσει την περιοχή 1-2 μέρες πριν τη συνεδρία μας. Με τον τρόπο αυτό όλη η ενέργεια του laser χρησιμοποιείται για να καταστρέψει τη ρίζα της τρίχας και δεν 'χαραμίζεται' στο στέλεχος. Επίσης, αυτό προκαλεί λιγότερο ερεθισμό στην περιοχή καθώς δεν 'καψαλίζονται' οι τρίχες πάνω στο δέρμα. Έτσι έχουμε καλύτερο αποτέλεσμα με μικρότερο ερεθισμό. Σε περιοχές όπου δεν χρησιμοποιούμε ξυράφι όπως στο πρόσωπο, μπορείτε να έχετε βάλει αποτριχωτικές κρέμες. Τις τρίχες τις τριμάρουμε (με trimmer) λίγο πριν τη συνεδρία μας εμείς. Επίσης, για μέγιστα αποτελέσματα συμβουλεύουμε να μην έχετε κάνει κερί 10 με 15 μέρες πριν τη συνεδρία μας. Η έκθεση στον ήλιο καλό είναι να αποφεύγεται πριν τη συνεδρία, ενώ ένα έγκαυμα ή ένα ερεθισμένο από τον ήλιο δέρμα είναι αντένδειξη για την εφαρμογή.

Τι θα πρέπει να προσέξω μετά την εφαρμογή;

Ο όποιος ερεθισμός κρατάει μέχρι 2-3 μέρες και πολλές φορές περνάει και την ίδια μέρα. Συστήνουμε ντουζ με χλιαρό-δροσερό νερό στην περιοχή, ώστε να κατεβάσουμε τη θερμοκρασία και την εφαρμογή ενυδατικών και καταπραϋντικών κρεμών συχνά. Φυσικά, η έκθεση στο ήλιο καλό είναι να αποφεύγεται και αν πρέπει να υπάρξει έκθεση στον ήλιο είναι απαραίτητο να γίνει εκτεταμένη χρήση αντηλιακού.

Ποιο είναι το κόστος;

Η παρούσα νομοθεσία για ιατρικές υπηρεσίες δεν επιτρέπει τη δημοσίευση κόστους εφαρμογής. Προσπαθούμε να παρέχουμε υπηρεσίες του υψηλότερου επιπέδου σε πολύ ανταγωνιστικές τιμές. Ο χώρος που διαθέτουμε για αποτρίχωση είναι απομονωμένος από τον χώρο αναμονής, ενώ έχει και τουαλέτα/μπάνιο για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας.

Κλείστε ένα δωρεάν ραντεβού για ενημέρωση, αξιολόγηση και προσφορά τιμής, για αποτελεσματική, ασφαλή και οικονομική αποτρίχωση, υπό την επίβλεψη ειδικών Δερματολόγων που θέτουν τις προσωπικές σας παραμέτρους αλλά και τις αναπροσαρμόζουν μετά από κάποιες συνεδρίες όταν απαιτείται για το καλύτερο αποτέλεσμα.